dimarts, 29 de març del 2011

ORGULL O QUIMERA PEL PASSAT?

Ja hem estrenat el castell! Un projecte de l’anterior alcalde, de l’Ignasi Carnicer, un projecte que s’ha fet realitat gràcies a les diverses ajudes i subvencions rebudes. Més que rehabilitar o restaurar el que hem fet és un Castell nou, mantenint (en part) l'estructura exterior, hem recuperat els espais tal i com preveia el pla director del Castell del Paborde elaborat per l’ajuntament anterior.

Caldrà veure l’ús que farem d’aquest magnífic equipament. Tenim l’estructura, però sabem que hi farem? Serà el castell obert al poble, a les entitats i associacions de la Selva? O serà un moble de luxe que només s'hi anirà per treure-hi la pols?

Sobre el projecte original l’actual alcalde, Josep Masdeu, ha fet una modificació poc important a simple vista però molt significativa; li ha canviat el nom, ja no és el Castell del Paborde, ara l'anomenen el Castell de la Selva. 


Com es pot parlar d’orgull pel passat si no saben respectar el nom que sempre ha lligat el castell a la historia de la Selva? Quins motius hi ha per canviar el nom?
El castell de la Selva sempre ha sigut, és i serà el Castell del Paborde, i això ningú ho pot canviar. Des del grup d'esquerra farem tot el possible per què no es tergiversi el passat retornant-li el seu nom original, la història és la que és i ni els socialistes ni ningú la pot canviar.

20 comentaris:

josep ha dit...

la pregunta que em faig és:

perquè, amb la crisi que hi ha, es fan aquestes revistes tan cares?
quan ha costat fer-la, amb aquest paper de primera i a tot color!

El proper alcalde hauria de comprometre's a fer revistes municipals amb paper reciclat i en blanc i negre.

o potser s'hauria de comprometre a no fer revistes i fer servir la tele que ja la tenim o el pregoner, que també el tenim.

perdoneu, però algú ho havia de dir.

Anònim ha dit...

DEMAGÒGIA BARATA!
Ahir al vespre al Castell ens van donar una master class.

murga ha dit...

Xat@ Anònim, la master class d'ahir de l'Alcalde sí que va ser una master class de demagògia (i no precisament barata) devia fer molt temps que ho practicava amb el Cerro (allí estava i molt pendent de tot...) però no sé qui devia fer el guió, però com a mínim devia ser un redactor d'horoscops, quina manera de preveure el futur més vanidosa!

I que fort, per acabar un visca la llibertat d'expressió i visca la selva del camp (jajajajaja); no sé si sabeu que els grups de l'oposició de la selva no tenen espai a cap mitjà de comunicació municipal(**), l'actual equip de govern fa un ús totalment partidista de tots els mitjans del poble. A més fa gairebé un any la Selva va organitzar una consulta popular i les dues vegades que es va passar el tema pel ple tot -perquè es vota individualment- l'equip de govern hi va votar en contra.
Sembla que no entenem què vol dir llibertat d'expressió!!! però be, venint de qui ve l'expressió és d'esperar, no sé ni si te el graduat escolar...

Anònim ha dit...

Us retrateu sols! Només demagògia barata i faltes de respecte! A veure si d'una vegada conformeu una oposició seriosa i que es deixi estar de tonteries. Potser és la única manera de què hi hagi un canvi de color polític al poble. D'aquesta manera que esteu treballant, si se'n pot dir treballar d'això que feu, només aconseguireu que hi hagin els mateixos durant anys.

Anònim ha dit...

Jo la única falta de respecte que veig és el "modus operandi" de la banda dels socialistes.

Mentir sí que és una falta de respecte! i això ho feu o fan molt be, tinc feta una llista de mentides i "boles" dels darrers quatre anys que si t'interessen te les envio.

Potser sí estarà be que hi hagi un altre cop els mateixos, a veure com se'n surten els capaços...

Anònim ha dit...

Perdoneu que m'hi fiqui, però aquesta llista que dius l'hauries de publicar perquè és d'interés públic, no? Podria dir-se "Les boles del Boles".
El què sí que m'agradaria és que s'ajuntessin CIU+ERC (al fi i al cap son els mateixos) a veure com se'n ensurten. Sense programa, amb la demagògia habitual i el saber fer que els caracteritza... AMUNT LES CUP!

Montserrat ha dit...

Vaja aquí en tenim un que és de les CUP, d'ERC i de CIU a la vegada, doncs abans que comenci la precampanya ja sap que no tenen programa per les properes eleccions... O potser sou vos el guionista/redactor d'horòscops?

Anònim ha dit...

Srs i sres, pels socialistes de la selva, els que no son dels seus, tot son el mateix, contraris! I es pensen que nomes els hi volen fotre el pa de la boca...

PEP ha dit...

Jo soc taure pero no crec amb el horòscop, tampoc tinc una Bola màgica per endivinar el que pot passar al mes de maig al poble. De moment la Murga ha descrit uns fets. Jo no he vist mai un alcalde de la Selva com l'actual fen "futurologia" el que si que està clar que el proper govern ja te un 10% del pressupost desnitat a pagar deutes per obres de faraons en lloc de incentivar treball i ocupació.

El SOE de la Selva es com el de Madrid.

La única diferencia es que poden governar amb els del PP al nostre poble molt molt aviat.....

Anònim ha dit...

Tenen "quimera del passat", el Paborde del 2007 dóna mal rotllo.

Anònim ha dit...

el proper alcalde hauria de dir la veritat, no manipular els mitjans de comunicació locals i diferenciar entre consistori i partit. El psc porta 4 anys fent campanya: viure la selva (amb uns colors que recorden els del psc), la selva municipal i canal camp a diari sense pagar ni un duro el partit: HO PAGA TOT EL POBLE

Anònim ha dit...

Srs d'ERC: O us posseu les piles com Deu mana o 4 anys més fent blogs. De veritat a algú li importa en nom del castell o si s'ha suspés la festa del arbre???? Creieu que això us donarà vots? Només critiqueu els panflets municipals mentre ells inaguren obres. A treballar si us plau!!

Anònim ha dit...

Sí señor, els ERC estarieu millor calladets com els del PP i de CIU, que no molesten ni diuen res.

Diexem els socialistes tranquils d'una vegada.

Anònim ha dit...

I és clar; lo Paborde s'ha enfadat...

Anònim ha dit...

no tantes obres, no tan de gasto i menys deutes

Anònim ha dit...

El follonero

Perdoneu que una persona no política es posi al mig de les converses entre PSC, ERC i CIU de com s’està governant i de com s’ha de fer oposició.

No obstant, m’indigna que s’hagi fet una despesa de 3 milions d’euros en un Castell quant en aquets moments que està pujant l’atur “que ja estem en màxims històrics, europeus i casi mundials” i que ens estan retallant serveis basics per falta de diners públics. M’indigna aquesta despesa en un moment que l’ajuntament de la Selva ja s’ha gastat els diners que no té i així ho indica l’endeutament actual i que els selvatans tindrem de pagar durant els pròxims anys.
Altrament espero que sigui una obra una mica mes ben feta que el carrer Major. El meu avi en tota la seva vida va conèixer dos carrers Majors, la canalla del nostra poble en pocs anys ja n’ha vist 4. Es pensen que això del carrer Major és com el iogurts que caduca cada 2 anys o com aquest últim que abans d’un any ja es torna a canviar. Aquí no passa res, els polítics ho fan perfecte, la tasca dels tècnics és impecable i per l’empresa constructora fantàstic, però el selvatà a pagar i a callar.
Em reitero: espero que el castell duri molts anys i que l’any que ve no tinguem goteres, no ens caigui res... Encara que, vist així per damunt, dona la sensació que tornarà a ser una obra semblant a la piscina coberta del nostra poble. Per ser clars: una obra molt maca però totalment deficitària. En el castell de moment s’hi fan una pila d’actes “ i no dona la sensació que no tinguin cap tipus de cost i com que no es paga entrada, no costa gaire imaginar que té dèficit”. Sembla ser que hi muntarem un museu i que dubto que els ingressos siguin significatius i per tant hi perdrem diners. Almenys servirà per col•locar-hi algú que ens vota i l’hi donarem feina per la resta de la seva vida. No passa res el selvatà seguirà pagant amb els seus impostos, alguns d’ells no poden menjar per falta d’ingressos però sempre els hi quedarà el consol d’anar al castell que és molt maco.

Trobo indignant que amb la situació econòmica que estem patint els catalans, el diner públic es gasti de forma desproporcionada.

L’alternativa pot ser canviar de partit polític a l’Ajuntament, però traient el cap per l’ajuntament ens trobem la Cooperativa Agrícola, entitat dirigida per persones clarament vinculades a Convergència i Unió. La veritat es que no dona la sensació que vagi gaire millor. Mentre que els pagesos no poden arribar a final de mes, la Cooperativa fa magatzems nous i compra el Mas del Victor amb els calers del pagesos, inversió que no se sap quin retorn de d’inversió tindrà, i que valdria la pena que expliquessin ja que si es positiu igual els altres pagesos aprenen com gestionar les seves finques i si no te retorn d’inversió i és un capritx per fer-hi una quantes calçotades que ho expliquin clarament.

A nivell de selecció de personal ja es veu que son altament professionals i que es creu que els millors professionals no és un tema d’estudis o d’experiència sinó que és un tema de gens, sinó com s’explica que s’arribi a la conclusió que el millor comercial del mon és el fill del gerent. És clar porta els mateixos gens.
La única diferencia entre uns i els altres és que van a missa cada diumenge perquè els hi confessin els pecats; encara que ja es conegut que els capellans ho beneeixen tot.

I si algú es pagès i selvatà doblement donat pel sac. I si els selvatans o els pagesos no poden menjar no passa res, ens queda el consol que tenim unes institucions endeutades però amb molt de patrimoni, del que no dona ni un duro però que hi podem col•locar a treballar els amics dels nostres dirigents i el selvatà que pagui que aquí no passa res.


Perdó, algú ho havia de dir!

Anònim ha dit...

Ostres noia quina raó que tens¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Una bona aportació al debat, obert i lliure.

Anònim ha dit...

Calleu, nobles consellers, guardeu-vos la raó que us quedi
I, amb un pas viu i decidit, MARXEU on sigui que us esperin.
Baixeu les baldes, ajusteu finestres i correu cortines.
Poseu els nens al llit; si dormen, mireu com respiren.
Perquè, si és bo o és dolent, NO IMPORTA MOLT ARA MATEIX.
Que sembla tan clar que ens EQUIVOQUEM com que ho anem a fer.
Que sembla tan clar que ens equivoquem com que ho anem a fer
MANEL

Anònim ha dit...

manel: ves a dormir xato.