diumenge, 9 de desembre del 2007

NO a Sant Rafael

El govern municipal diu NO a Sant Rafael, i CIU opta per l’abstenció

En el passat ple del 13 de setembre es denegà una modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament. Aquesta denegació fa inviable, ara per ara, la construcció d’un nou edifici de l’escola Sant Rafael.

El problema de fons és la propietat municipal de l’edifici on es duu a terme tota l’activitat educativa del Col·legi Sant Rafael. L’actual govern no vol que l’edifici es buidi d’activitat, ja que això implicaria problemes de manteniment i conservació, en un edifici d’interès històric i que hauria d’afrontar l’Ajuntament de la Selva.

Què és més important? La conservació i manteniment del patrimoni municipal o la qualitat dels serveis educatius que s’ofereixen en el municipi?

21 comentaris:

Xalopa ha dit...

Son incompatibles les dues coses?

Anònim ha dit...

més val que els republicans és preocupin més de l'escola publica,
sant rafael ja esta bé com està.

Anònim ha dit...

Ben fet republicans, l'escola Sant Rafael ha estat sempre una escola del poble i quan no hi havia cap escola, aquesta estava present i per a tota la gent del poble.

L'ignorant anònim anterior no sap que l'escola que es diu pública i la concertada esàn pagades per tots els contribuents.

I ben fet republicans per mirar per la qualitat de l'educació, que com sabem a Catalunya estem dels últims. Per què serà?.

Perquè en un edifici municipal no actúa l'ajuntament. No ho entenc?.
Cal que caigui com el castell i després recuperar-lo a base de milions d'euros?.

Anònim ha dit...

Les dues coses naturalment són importants. I a més a més si aquest edifici de Sant Rafael, encara està en peu, costarà menys mantenir-ho que aixecar-ho de nou com ha estat el castell, que benvingut sigui.

Anònim ha dit...

Tens raó anònim anterior, però el seu pensament és que com el dia que toqui reformar o enderrocar aquest convent, ells ja no hi seran, doncs el “marró” ja el tindrà un altre...

I el nostre paer en cap segueix girant l’esquena a Sant Rafael tal i com feia el seu antecessor.

Per cert, també me’n alegro molt que puguem tornar a compartir un bloc i parlar de “naltrus”.

Anònim ha dit...

L'escola publica està controlada per l'ajuntament. Sant Rafael no. El que no poden controlar no interessa.

Anònim ha dit...

I que hem de fer amb aquesta escola i aquest edifici?. Tanquem i fem una manera de fer la educació dels nostres fills?. Naturalment que totes les escoles son dignes del que fan, però i si vull triar?. I si a més en diuen que el Col·legi Sant Rafael no pot edificar un edifici nou, però sí que arreglin el convent els altres de propietat municipal?.

Qui vo, que entre tots fem alguna cosa, us convido a tots, fora de polítiques i d'històries, només per defensar una preparació per a la vida.

Anònim ha dit...

Hola Republicans de dretes jejejeje .Quina és la vostra proposta amb ensenyament, la publica o la privada? al TURÓ per exemple.

Anònim ha dit...

no entenc per quin motiu no és pot ampliar aquesta escola

Anònim ha dit...

Tinc entès que, en el seu moment, l'Ajuntament (fos del color que fos)va fer una cessió a les germanes de la Caritat per fer ús del convent de Sant Rafel a canvi que tinguessin cura del seu manteniment. En el moment que les monges abandonin el local, el convent tornarà a ser de propietat local, perdent els drets que hi tenen actualment.Voleu dir que els interessa deixar el convent? I el manteniment del convent s'ha fet adequadament durant aquests anys?
Suposo que l'Ajuntament de la Selva no es pot negar a que una titularitat privada, en uns terrenys on la normativa ho permeti i amb el vist-i-plau d'Ensenyament, construeixi les escoles que vulgui... no? El que no pot fer és pagar les obres d'una escola privada, encara que sigui concertada, ja que la seva obligació és vetllar per la bona qualitat de les instal·lacions de l'ensenyament públic, i la veritat és que actualment a la Selva gaudim de dues escoles públiques i d'una llar d'infants que són referents dins del món educatiu.
Gràcies republicans per obrir aquest espai de debat, tot i que espero que no es converteixi en un circ com el blog del paborde.

Anònim ha dit...

Tinc entès que l'edifici nou no vol dir buidar totalment l'activitat del convent, només en part, i el principal objectiu es fer possible ampliar l'oferta del col·legi amb una linia de secundaria.

Que és el que molesta al govern municipal? El convent o ampliar l'oferta educativa a la Selva? O totes dues.

Anònim ha dit...

A veure si ho entenc... Esteu dient que el govern municipal ha d'adequar les instal·lacions del convent perquè una empresa privada en faci ús? Si això ho fessin per qualsevol altra empresa no seria criticat pels mateixos que ara demanen que això es faci? Per una altra banda, tinc entès que l'escola ja va demanar una segona línia i fer l'ESO a Ensenyament i se'ls va denegar.

Anònim ha dit...

Benvolgut anònim anterior, crec que no ho tenim gaire clar tot això, pel que es pot llegir a la noticia:

[...es denegà una modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament. Aquesta denegació fa inviable, ara per ara, la construcció d’un nou edifici...]

No veig enlloc que parli de diners aquí, l'únic que es denuncia, és que l'ajuntament del PSC de La Selva, no ha mogut cap dit per intentar que això prosperés...

Anònim ha dit...

A aquest anònim que diu que l'empresa i no sé que més de l'empresa... És dir-li que aquest col·legi Sant Rafael no és empresa privada. És un servei públic com pot ser L'ABS de La Selva que pertany a SGESA i es un centre concertat.
Dir-li a aquest anònim que crec que no te idea del tema. Les persones que fan ús d'aquesta empresa privada que diu són famílies de la Selva del Camp i famílies de tota mena.No són una empresa privada. No sé que li ha dit això?.

Sí, aquest anònim té raó s'ha demanat moltes vegades ampliar el centre, però s'ha denegat per qüestions polítiques i no interessaven. La Mostra és la creació del nou centre o vell de La Selva, "El Ceip La Selva".

Que vols que et digui...?

Anònim ha dit...

Benvolguts selvatans, penso que el problema de fons no és que l'actual govern no vulgui que aquest espai es buidi d'activitat per por de fer-se'n càrrec. Han demostrat que són capaços de portar a terme grans obres!!! Tampoc estic d'acord amb l'anònim que creu que només hi ha un problema de normativa (que segur que hi és), però el problema real és el dels diners, i us ho explico.
El problema de fons és que les germanes de la Caritat no volen invertir en edificis que no siguin de propietat, i és clar, el convent no ho és. Però tampoc els interessa fer nous edificis ja que de cada dia hi ha menys vocació i els edificis que fan de nova creació majoritariament van destinats a la cura de les germanes grans. Un argument que justifica això que he dit és el següent: el convent no és de la Comunitat de les Germanes de la Caritat, però totes les terres que l'envoltaven si que ho eren. Podien haver deixat espai per a la construcció d'un nou edifici i amb els diners que van fer de la venda de la resta de parceles pagar-lo. Però no va ser així. Els diners tampoc es van quedar a la Selva. En què es van invertir? Ja ho he dit, en fer cases per a la cura de germanes grans, cosa que ho trobo molt bé. Però perquè cadascú no assumeix la seva part de responsabilitat en els fets i assumim que també per aquesta banda no es va fer el possible? També hem de recordar que en els tractes de venda de les parceles si que es va acordar una vivenda nova per les germanes de la Caritat. Perquè no es va fer un centre nou?

Anònim ha dit...

Clar que sí anònim anterior, seguim amb la tònica de sempre! tot lo que es fa bé és gràcies a l'ajuntament i lo que no és culpa dels altres (en aquest cas de les monjes).
Potser sí que l'ajuntament de l'Ignasi Carnicer va demostrar que era capaç de fer grans obres, és clar, amb molts diners i dels altres també jo soc capaç de fer el que convingui “con buena picha bien se jode”. L'Ajuntament actual, de moment encara no ha demostrat res, tot lo que s'està fent, prové de la inèrcia que portava...

Referent al tema de la nova línea d’ensenyament que vol oferir al poble la direcció del Col•legi Sant Rafael, no te res a veure amb el rotllo que ens ha explicat l’anònim/a anterior; aquí el que es denuncia, és que l’ajuntament no ha mogut ni un dit per què aquest tema pugui prosperar, i sense parlar de diners, només amb els fets, ja sembleu els espanyols rancis i casposos, tot lo que surt de les vostres directrius ja és apocalíptic.

Anònim ha dit...

jajaja... molt bona aquesta resposta. És veritat sempre ens ho intenten vendre com si la seva forma de fer sigues la unica correcte.

Anònim ha dit...

I per cert, cóm tenim aquest tema?.

Anònim ha dit...

Sembla que estant valorant el cost de la reforma a l'interior del convent per adequar las instal•lacions i poder fer l'ESO. Quan estigui valorat econòmicament s'haurà veure la viabilitat del projecte i arribar a un acord econòmic entre els titulars del col•legi i l'Ajuntament per distribuir els costos. L'edifici nou a hores d'ara sembla descartat.

Cristina ha dit...

Jo no vaig ser alumne de Sant Rafael, però és nostra, és de tots i amb això vull dir que hi hem de col·laborar tots: pares i mares, educadors, govern municipal, entitats privades lligades al poble... POtser es pensa l'anònim que a l'escola concertada els calers cauen del cel???
A la pública si, potser ara no tant perquè s'han apretat el cinturó massa i tot, però a Sant Rafael s'ho guanyen dia a dia.

Anònim ha dit...

Sant Rafel, l'edifici i l'ensenyament, per molt que siguin AL poble, són de la Cúria de Tarragona, de l'Arquebisbat. Si s'ha de reformar ho han de fer ells com a propietaris. Citaré al doctor Josepo Fontana: "Si ja de per si és absurd el nacionalisme, imagineu-vos el localisme"

Salut i República!

G.