diumenge, 20 de febrer del 2011

PLA LOCAL D'HABITATGE

Un Pla Local d’Habitatge és un document que parteix de l’anàlisi de la situació de l`habitatge en el municipi, i defineix les estratègies per promoure o desenvolupar des del govern local.


Hem de procurar un correcte desenvolupament del mercat de l’habitatge, per evitar que es generin tensions entre l’oferta i la demanda, preveient des del planejament les reserves de sòl necessàries i dotant dels instruments necessaris per una adequada gestió del Pla.

El nostre “Pla Okupa” queda limitat als joves i al nucli antic. Cal dons, tal i com ja consta en l’exposició de motius de les Bases del Pla Okupa, poder adoptar altres mesures en matèria d’habitatge. Com impulsar la millora i rehabilitació d’habitatges buits a tot el municipi per ampliar l’oferta de lloguer i adquisició per tal d’evitar la sortida de joves del municipi.

Considerem que un altre dels punts bàsics d’aquest Pla ha de ser el de fomentar la dinamització del mercat de lloguer, això és especialment important per cobrir les necessitats d’habitatge més immediates.

També s’ha de crear una Oficina Local d’Habitatge, per gestionar la tramitació dels serveis de captació, borsa d’habitatge, mediació, ajuts, garanties de lloguer, etc.

1 comentari:

Mark's & Spencer ha dit...

Reflexionem...
El lloguer no deixa de ser una forma d'afavorir el capitalisme més despietat, atès que els propietàris que posen edificis (no parlo del qui lloguen un sol pis per sobreviure ells)només fan que ampliar el ventall especulatiu.
Si es vol afavorir l'habitatge de lloguer, aquest ha de ser de propietat pública i pública ha de ser la seva gestió.