dimarts, 11 d’octubre del 2011

Associació catalana de municipis per la independència

El ple de l’Ajuntament d’ahir, dia 10 d’octubre, va aprovar l’adhesió de la Selva del Camp a la
proposta empresa per l’Ajuntament de Vic per constituir l’Associació catalana de municipis per
la independència.

La moció la va entrar el Jordi Vinyals i ha estat defensada al ple. Hi han votat a favor CiU i ERC. El PSC s’ha abstingut. Cal recordar que:

Les Nacions Unides van proclamar, l'any 1966, el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, que va entrar en vigor l'any 1976 i va ser ratificat per l'Estat Espanyol el 27 de juliol de 1977.

El seu Article 1 proclama:

Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació. En virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural.

Tots els pobles poden, per a les seves pròpies finalitats, disposar lliurement de llurs riqueses i de llurs recursos naturals sense perjudicar, però, cap de les obligacions que sorgeixen de la cooperació econòmica internacional basada en un principi de benefici recíproc, i també del dret internacional. En cap cas, un poble no pot ser privat dels seus mitjans de subsistència.

Els estats part en aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d'administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l'exercici del dret a l'autodeterminació i respectaran aquest dret d'acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides.